Miről is álmodunk? Mire is vágyunk?

Természetesen, mindenkinek vannak akár elérhetetlennek tűnő álmai, vágyai, de azért mégis van pár közös, ami egy normális élet “alapfelszereltsége” kellene hogy legyen. 

Ilyenek a boldogság, a szabadság, az hogy szerethessünk és szeressenek – feltétel nélkül, olyan munkánk legyen, amit szeretünk, és nem is érezzük munkának, legyen elég időnk a kikapcsolódásra, a minőségi pihenésre. 

Ha ezek meglennének, talán nem is lennénk betegek sem. 

Az a szomorú ebben a világban, hogy nagyon sok ember számára ez a legelérhetetlenebb vágy. Sokan belecsúsznak rossz kapcsolatokba (ez a kapcsolat lehet rokoni, vagy párkapcsolat, vagy akár a szomszéd, vagy munkatárs, akivel elég sok időt vagyunk kénytelenek együtt tölteni). Olyan ember karmai közé kerülnek, akik csak ártanak, és élvezik, ha szenved a másik. 

Olyan témát terveztem felvezetni, ami segíthet felismerni kik is azok, és milyenek is azok az emberek, akiktől ha jót akarunk magunknak, akkor igyekezzünk minél távolabb kerülni. Természetesen arról is írok, mit tudunk tenni annak érdekében, hogy megmaradjon az egészségünk, és a józan eszünket se veszítsük el.