Jóslás magyar kártyával

Nem minden kártyát jóskártya. Köztük a magyar kártya sem annak készült. Lehet vele snapszerozni, régi nagy kedvencem a zsírozás, fáraózni, ultizni és sorolhatnám még mit lehet vele játszani.

A magyar kártya energetikai szintje is olyan, hogy lehet vele jósolni. Minden lapnak itt is külön jelentése van, s vannak időt jelző lapok is. A tarot és cigány kártya lapjaihoz hasonló kirakási módok vannak. Egy bizonyos kiszámolós módszerrel is lehet vele jósolni. Az úgy működik, hogy bizonyos lap számok egy egy témakört fednek fel. Keverünk, emeljük a lapokat. És rakjuk. Lehetséges kirakás: ki kell emelni a nőt vagy férfit jelző lapokat ami a piros király és a piros felső. Három lapot húzni a pakliból 1 lap a válasz, 2 lap az érvek, 3 lap a várható alakulás az adott feltett kérdésre. Másik kirakási mód: kiterítjük a paklit és kihúzunk 9 lapot és össze olvassuk őket.

Időt jelző lapok 6-13-ig a közeljövőt fogják megmutatni nekünk. 3-5 ig pedig a távolabbi jövőre add útmutatást a kártya.

Milyen lapok is vannak a magyar kártyában azt gondolom mindenki tudja, piros, zöld, makk, tök. A piros a tavaszt jelképezi, a zöld az őszt, a makk a telet, a tök pedig a nyárat szimbolizálja. A kártyák lapjai tükröződést mutatnak, azaz tükörképekként jelennek meg a kártyalapon. Római számok 7,8,9,10 és figurák találhatóak rajuk alsó, felső, király és ász.

Az biztos, hogy magyar kártyából nem egyszerű megtanulni jósolni. De aki egyszer megtanulja, az áldásnak veszi a befektetett energiát és tudást amit kap a lapok által amikor jósol belőle.

Sikeres tanulást kívánok mindenkinek!