Ikerláng vagy a nárcisztikus szerelem

Karmikusan is akadhat bőven megoldatlan elakadás, amit a jelenlegi életben próbálhat két lélek egymás felé törleszteni. Nem elhanyagolható, hogy az aktuális életünkben összeszedett családi mintáink is bőven elég nehézséget okozhatnak hogy harmonikusan tudjunk kapcsolatot létesíteni. Saját démonjainkat leküzdve meg kell találni az általunk ideálisnak vélt szerelmet. Vajon mekkora az esélyünk arra, hogy a feldolgozatlan traumáinkat cipelve egy idealisztikus kapcsolatot hívunk be az életünkbe? A tapasztalatok sajnos azt igazolják, hogy erre az esélyünk nagyon csekély. Amilyen fájdalom csomaggal rendelkezünk, pont olyan töltésű partnert vonzunk magunkhoz. Miért is? Mert ez annyira ismerős nekünk, mélyen legbelül ehhez a sérüléshez tudunk nagyon kötődni. Azonos tartományban rezegni vele. Úgy érezhetjük, hogy haza találtunk. Ő az!

Még ha működtethető is lehetne a kapcsolat, hibák sokaságát követjük el mindkét részről, az első perctől kezdve. Előbb vagy utóbb menekülésbe válthat a jelenlétük. Ahogy gyógyulunk a sebeinkből esélyesen egyre jobb és teljesebb kapcsolatot tudunk behívni az életünkbe. Az ikerláng szerelem témája napjainkban prioritást élvez. Lehetséges, hogy mindenkinek valahol létezik a másik fele? Miért ne lehetne ez valóság! Erre szokták mondani, hogy a másik felem! Varázslatos, érdekektől mentes, egymás fejlődését tápláló, tiszta, feltétel nélküli szerelem. „Ikerláng szerelem.” A földi létezésben elveszve ez a minőség a nárcisztikus szerelem formájában jelenhet meg. Hatalmas az érzelmi csapda ebben, mert mérhetetlenül megtévesztő ez a kapcsolódás. A nárcisztikus személy olyan mértékben tudja elvarázsolni (megtéveszteni) a választottját, hogy nagyon sokan vélik úgy, hogy az ikerlángjuk érkezett meg az életükbe. Sajnos kínkeserves megélések sorozata borítékolható ezekben a kapcsolódásokban. Maga a nárcisztikus is csak hajtja a saját beteljesíthetetlen vágyait, mert a mérhetetlenül nagy sérülései miatt, soha senki sem tudja őt eléggé szeretni.

Mit tehetünk, hogy ne vesszünk el a nagy várakozásban? A legfontosabb, hogy akarjunk jól lenni! Legyen elképzelésünk, hogy mire vágyunk! Lássuk magunkat egy csodálatos verziónkban, elégedetten és boldogan. Teremtsünk hittel, reménnyel, jelenléttel és megengedésben a szebb életünkért!