Az extrovertált személyiség

Az extrovertált személyiséget a társadalmi interakciók és a külső stimuláció keresésére való hajlam jellemzi. 

Az extrovertált személyiségű emberek általában társaságkedvelők, beszédesek, energikusak, és gyakran élvezik, hogy ha figyelem középpontjában állhatnak. Általában jól érzik magukat a társadalmi helyzetekben, és feltöltődnek más emberek társaságában. 

Az extrovertáltak gyakran széles baráti és ismerősi körrel rendelkeznek, és szívesen vesznek részt csoportos tevékenységekben vagy eseményeken. Általában kifejezőek, és gesztusokat, arckifejezéseket és hangos vagy éneklő hanglejtést használhatnak érzelmeik és ötleteik közvetítésére. 

Nagyobb valószínűséggel vállalnak kockázatot és keresnek új tapasztalatokat, mivel gyakran motiválják őket a társadalmi hatások és a különféle lehetőségek előnyei.

Az extrovertáltságot gyakran pozitív tulajdonságnak tekintik, fontos megjegyezni, hogy nincs egyetlen “megfelelő” személyiségtípus. 

Az introvertált egyének például másfajta erősségekkel és előnyös tulajdonságokkal rendelkezhetnek, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy a legkülönbözőbb területeken tűnjenek ki. 

A személyiségjegyek nem feltétlenül rögzítettek vagy változatlanok, és az egyének a helyzettől vagy a környezettől függően különböző szintű extroverziót vagy introverziót mutathatnak.