A tarot jóslás

Tarot kártyát az ősi Egyiptomban már használták. A jövő meglátásában életünk megértésében, problémáink megoldásban segíthet. A tarot 78 lapból álló kártyacsomag. A kártyák egyik oldalán szimbolikus képek találhatók. A három lapos tarot jóslás. Gondoljunk ki egy eldöntendő kérdést húzz három kártyát, így a kártyák választ adhatnak a kérdésedre. Miközben a kártyalapot húzzuk, koncentráljunk rá. A kártya megmondja, hogy szerinte igen, nem, esetleg talán a válasz. Elképzelhető, hogy a tarot szerint egyelőre nem időszerű ennek a kérdésnek a feltevése. A lapok számozva vannak. Minden egyes kártyalap egy-egy alkotás, mely művészi értékkel bír, tehát a képek elemzésére is lehetőséget adnak. A kártyalapok jelentése és értelmezése azonban nagyon is függ az egyes kártyajósoktól. A kártyajóslás minden fajtájában szerepel a kérdező – aki tanácsot kér egy kérdés felvetésével – és a jövendőmondó, aki megadja a választ. Minden jóslásnál kártyáknál a környező lapok függvényétől kapjuk meg a pontos választ a kérdésre.

A tarot nem dönt helyetted, hanem tanácsod add. Ha rábízod magad tudni fogod mit kell tenned. Mindig figyelj arra, hogy mit javasol, tanácsolnak a kártyák.

A Nagy Arkánum lapjai 22 lapból állnak. Én még ebből dolgozom. Mert elég bonyolult a lapok értelmezése és egyben a kép olvasása. Most már megy, eljött az ideje a tovább lépésnek.

A Kis Arkánum 56 lapos 4 elemet jelöl: Botok, Kelyhek, Kardok, Érmek.

Egyes lapok értelmezésébe később mennék bele. Figyeljétek a blogjaimat mert majd folyamatosan laponként fogom az értelműket leírni,átadni nektek. Természetesen a Nagy Arkánum lapjaival fogok kezdeni majd.

Gyakorlás a tudás anyja. Sikeres tanulást kívánok a tarot kártyához.