A kis hamis, vagy nem is kicsi?

 Egy kis kitérő, illetve nem is, hisz ez az írás bemutatja az egyik fajta igazi mérgező mit és hogyan is tesz, egy bizonyos területen, helyzetben.

Már nem tudok szó nélkül elmenni bizonyos viselkedési forma mellett. 

Vannak olyan emberek, akik kevés, vagy éppen nulla hozzáértés mellett kinevezik magukat mindenféle nagy tudással, képességgel rendelkezőnek. Összesvindlizik az egész életüket, majd létezésük későbbi szakaszában gondolnánk már érettebbek, …, de neeem, hisz akkor is ezt teszik. 

Barátságot színlelve beszereznek mindenféle infót, (hisz célirányosan kérdezgetnek), és ezeket felhasználják a saját javukra, a “saját tudásuk” mutogatására, miközben, ahogy már említettem, az egy nagy nulla.

Tény, hogy igen jól el tudják magukat adni. 

Az ilyen emberek, (tapasztaltam is) azt a személyt is lenézik, akinek a tudását, munkáját lopják, kopírozzák, pedig az illető által (érted ugye, amit lekoppintottak) jutnak előnyökhöz.’

(Ha nem replikázna 😉, nem tudna teljesítményt felmutatni.)

‘Ez nem is meglepő, hisz a mérgezők önmagukat mindenkinél többre tartják, bármilyen is a valóság.

Ki is oktatják azt a másikat, simán le is “lúzerezik”. Csak azt nem értem, miért ettől az “ostobától” szerzik be az ismeretanyagot, ami által elismerést is kapnak. 

Tény, ami tény, bármit lenyúlni jól tudnak, és a megszerzett tudást jól tudják úgy alakítgatni, hogy azt nem sokan veszik észre, hogy ez “elcsent”, másvalakinek a tudása. 

Pedig aki nyitott szemmel jár, igen könnyedén fel tudná ismerni a hamisságot. 

  • A lopott tudásért az ilyen alakok kapják az elismerést, prémiumot.